Porsche 356 A 1600 Convertible Matching numbers - Offered with the Porsche Geburtsurkunde,

€ 149.000,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 1959
Categorie Oldtimer
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 86.532 km
Deuren 2
Kleur Grijs Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Porsche 356 A 1600 Convertible Matching numbers - Offered with the Porsche Geburtsurkunde,


€ 149.000,-

Algemeen

Bouwjaar 1959
Categorie Oldtimer
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 86.532 km
Deuren 2
Kleur Grijs Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Gallery Aaldering
Contactpersoon Nick Aaldering
Adres Arnhemsestraat 47
Postcode 6971 AP
Plaats Brummen
Provincie Gelderland
Land Nederland
Telefoon +31 (0)575 - 564055 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.gallery-aaldering.com
E-mail e-mail sturen

Auto online verzekeren?

Bereken uw premie direct online!

Opties

  • lederen bekleding
  • metallic lak

Auto direct verkopen?

Laat je auto vandaag nog gratis taxeren en
ontvang direct een bod per e-mail.

Bijzonderheden meld een fout

Carrosserievorm: Cabriolet
Interieurkleur: Zwart
Voorraadstatus: Binnenkort verwacht
Motorrijtuigenbelasting: geen

De Porsche 356 is een van Porsche 's iconen en een fantastische klassieker voor de meest uiteenlopende (toer)ritten. Het model wordt wereldwijd ook beschouwd als een van de beste sportauto's uit die tijd. Vijftien jaar lang had Porsche de 356 in het programma en we zien door de jaren heen tal van wijzigingen, waarmee Porsche liet zien de 356 te willen perfectioneren. Eigenlijk kunnen we dat in een notendop zo omschrijven: Porsche introduceerde de 356 als coupé met een luchtgekoelde viercilindermotor met slechts 46 pk. Toen klanten vijftien jaar later, in 1965, het meest ontwikkelde model kochten, was de Porsche 356 geëvalueerd, of eigenlijk getransformeerd, tot een sportwagen, voorzien van een twee liter motor met maar liefst 130 pk. Uiteraard bleef het niet bij een coupé als carrosserie. Porsche kwam ook met een cabriolet, roadster en zelfs de waanzinnig mooie speedster.

Gedurende de productieperiode van de 356 introduceerde de Porsche de 356B van 1960 tot 1963. Enkele kenmerken van de wijzigingen waren extra ventilatieramen, verhoogde voor- en achterbumpers en wanneer voor de Super uitvoering gekozen werd, dan kreeg de klant een motor met 15 pk extra. De Super 90 voegde zelfs 30 pk toe en dat betekent dat deze 356 maar liefst 50 procent meer vermogen had dan de standaarduitvoering.

In 1963 volgde opnieuw een aantal wijzigingen met de 356C. Deze uitvoering was uitgerust met een 12 volt systeem, schijfremmen rondom en tal van technische updates. De motor had nu als 1.600 cc 75 pk (DIN, de Europese specificaties voor pk) of 88 als SAE. De SC-uitvoering kreeg onder andere een hogere compressie en leverde 95 pk (DIN en 107 SAE).

Ons exemplaar bij Gallery Aaldering is een nette 356 Cabriolet, tevens matching numbers en onderging in het verleden restauratie- en revisiewerkzaamheden waarbij de authentieke details zijn hierbij zoveel mogelijk bewaard gebleven, waardoor deze auto zal aanspreken bij liefhebbers van rijdersauto's; een kwaliteit die zich uitstekend verleent voor het heerlijk rijden en inzetten voor de meest diverse (toer)ritten. Dit exemplaar komt met de Porsche Geburtsurkunde, die de matching numbers aantonen.

Het exterieur staat netjes in de lak in het grijs, wat tevens een fraaie combinatie vormt met het zwart leren interieur en een gewilde kleurencombinatie is. Ondanks dat de lak lichte gebruikerssporen bevat, oogt de wagen gewoonweg keurig. De carrosserie is strak en heeft keurige passingen. De chromen bumpers en lijsten zien er prima uit, net zoals de velgen met correcte banden. Het ruiten zijn in goede staat en de rubbers zijn netjes.

In het interieur treffen we authentieke en correcte instrumentarium aan. Het dasboard is in goede staat en de tapijten ogen verzorgd. De bekleding van de stoelen en de deuren zijn fraai.

Deze Porsche rijdt prima, schakelt naar behoren en stuurt

Basisdekking voor uw auto

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen auto mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen auto

E-mail aanbieder

 

Deel deze advertentie