Citroen Overige Hy1600 Pick-up - ONLINE AUCTION

€ 29.500,-

afbeelding vergroten
Bouwjaar 01-03-1977
Categorie Overige
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 92.578 km
Deuren -
Kleur Wit Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Citroen Overige Hy1600 Pick-up - ONLINE AUCTION


€ 29.500,-

Algemeen

Bouwjaar 01-03-1977
Categorie Overige
BTW / Marge Marge Financieren
Kmstand 92.578 km
Deuren -
Kleur Wit Bod op je auto
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
Motorinhoud -
Vermogen -

Aanbieder

Bedrijfsnaam Classic Car Auctions
Contactpersoon Afdeling verkoop
Adres Anthony Fokkerweg 7
Postcode 1422 AE
Plaats Uithoorn
Provincie Noord Holland
Land Nederland
Telefoon +31 (0)20 - 2101201 bel telefoonnummer toon telefoonnummer
Website www.classiccar-auctions.com
E-mail e-mail sturen

Auto online verzekeren?

Bereken uw premie direct online!

Bijzonderheden meld een fout

Mooie gerestaureerde HY Pick Up . Voorzien van een nieuwe huifkap , laadruimte professioneel afgetimmerd en voorzien van banken welke makkelijk plaats bieden aan 8 personen. De auto rijdt , schakelt en remt naar behoren en is voor vele doeleinden te gebruiken.De CitroÃ"n H Van of CitroÃ"n HY is een bestelbus die werd geproduceerd tussen 1947 en 1982. Met zijn karakteristieke 'golfplaatcarrosserie' was de HY een bekende verschijning in Europa. Maar liefst 34 jaar lang bleef deze auto vrijwel onveranderd in productie, een absoluut record voor een bestelwagen. Er zijn in totaal 475.000 exemplaren gebouwd. De zwaardere uitvoering met een hoger laadvermogen werd 'HZ' genoemd. De praktische laadruimte werd voor allerhande doelen toegepast, waaronder het vervoeren van landbouwgoederen, tot het gebruik voor ziekenvervoer. De eisen voor het ontwerp van de HY waren enigszins gelijk aan die van een 2CV: voorwielaandrijving, een laag brandstofverbruik en een goede wegligging. De eerste blauwdrukken van deze auto lagen al op de werktafel tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar het eerste prototype rolde pas ná 1945 van de band. Het ontwerp van de HY is niet gebaseerd op de zelfdragende carrosserie. De wens was een chassis met opbouw. Alle techniek lag in de voorkant van de auto geconcentreerd (motor, versnellingsbak en aandrijving). Het voordeel hiervan is dat een HY vrij gemakkelijk kan worden verlengd, door vlak achter de cabine de auto als het ware door midden te zagen, hierbij hoeven alleen de chassisbalken en de remleidingen te worden verlengd. De HY is in vele honderden varianten verschenen. Als camper, horecaverkoopwagen, pick-up, paardentransportwagen etc. In BelgiÃ" was de HY favoriet als rijdend frietkot.. Tussen 1963 en 1970 werd de HY ook geassembleerd in Nederland, bij CitroÃ"n Nederland aan het Stadionplein in Amsterdam. De productie lag op zo'n 400 auto's per jaar. Om een goed beeld van de kavel te krijgen adviseren wij u naar de kijkdag te komen.

LET OP: DEZE AUTO WORDT ONLINE GEVEILD DOOR CLASSIC CAR AUCTIONS. HET VERMELDE BEDRAG IS HET STARTBEDRAG. BIEDEN BEGINT VANAF ? 5.000,-. ER ZIJN DIVERSE KIJKDAGEN VAN DE BIG SUMMER SALE AUCTION AT METROPOLE MUSEUM DRUTEN. OP VRIJDAG 24 MEI 2024 ZAL OM 17:00 UUR DE ONLINE VEILING VAN START GAAN. KIJK VOOR MEER INFORMATIE, KIJKDAGEN EN ALLE OVERIGE KAVELS OP ONZE WEBSITE: WWW.CLASSICCAR-AUCTIONS.COM. DE VEILING SLUIT OP DINSDAG 18 EN WOENSDAG 19 JUNI 2024 VANAF 20:00 UUR.

MAAK VANDAAG NOG EEN ACCOUNT AAN OP DE WEBSITE EN START MET BIEDEN!

Locatie:
Meubellaan 1
6651 KV, Druten
Nederland

Kijkdagen:
Zie onze website voor actuele data.

Uw auto(�s) inbrengen in een volgende veiling, of een collectie veilen op uw locatie? Neem contact op via info@classiccar-auctions / www.classiccar-auctions.com / +31 (0)20 210 1201.

Als extra service bieden wij aan om binnen Nederland voor ?1

Basisdekking voor uw auto

Kies voor WA+ of All Risk en verzeker ook schade aan uw eigen auto mee.

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Diefstal, brand en ruitschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan uw eigen auto

E-mail aanbieder

 

Deel deze advertentie